El dolç de l'hivern


2014-01-24

El codony és una fruita de pell dura i groguenca i de carn aromàtica i aspra, alhora que abundant. La seva acidesa fa que es tracti d'una fruita no apta per al consum al natural, però que pot ser perfecta en melmelades, confitures o compotes. 

 

El codony és baix en sucres (25 kcal per cada 100 grams) al natural. És abundant en fibra, tanins i potassi. Conté també àcids orgànics de propietats desinfectants que ajuden a eliminar l'àcid úric. 

 

Per escollir bons codonys, s'han de cercar els que tenen la pell groga, uniforme i lluent. Si tenen taques vol dir que es tracta d'una fruita madura que s'ha de consumir ràpidament. 

 

Les receptes més habituals per al codony és fer-ne confitura o, utilitzant mig quilo de sucre per 1 de fruita. Però hi ha alternatives com aquesta recepta de codonys al vi: 

 

Codonys amb vi dolç

4 codonys

100 grams de sucre integral 

Oli d’oliva verge extra

1 got petit de moscatell

 

Tallem els codonys per la meitat i els traiem el cor. Els untem ben untats amb l’oli d’oliva. Els tirem el sucre per sobre i els posem al forn preescalfat a temperatura mitjana (160-180 ºC). A mesura que es van coent, la polpa es va fent tova, i quan estiguin a mig fer (normalment, al cap de mitja hora), els reguem amb el vaset de moscatell i els deixem mitja hora més. 


HORARIS: de dilluns a divendres de 13h a 19h. | Copyright Mercavallès 2016