La carxofa fulla a fulla


2014-01-17

La carxofa és una hortalissa amb unes grans propietats depuratives. És un aliment molt baix en calories (45 per cada 100 grams) i és molt adequada per a dietes d'aprimament o depuratives. Entre els seus nutrients, compta amb vitamines A i B6, calci, fòsfor, ferro, inulina i una gran quantitat de fibra dietètica  que ajuda a regular el funcionament intestinal. 

Entre les seves propietats destaquem a més de les funcions depuratives, la seva ajuda a enfortir el sistema immunitari i al control del colesterol.

 

A l'hora de triar carxofes hem d'escollir les més tendres, verdes i de fulles ben compactes i llises. Si les fulles són toves i pansides descartem-les. Les fulles ennegrides no són necessàriament un mal símptoma; la carxofa s'oxida ràpidament, per això és important ruixar-les amb una mica de llimona perquè mantinguin el seu color verd. 

 

La carxofa es pot menjar de moltes maneres. Les podeu fer en conserva, bullides, fregides, guisades, al forn o a la planxa. I per descomptat, en cremes com aquesta amb taronja i mel:

http://www.gencat.cat/salut/acsa/html/ca/dir2915/doc34561.html


HORARIS: de dilluns a divendres de 13h a 19h. | Copyright Mercavallès 2016