El nap, hortalissa amb història


2014-01-13

El nap ha estat un aliment utilitzat per l'ésser humà des de fa milers d'anys. El seu baix contingut calòric i la seva gran aportació de nutrients i vitamines converteixen aquesta hortalissa en un important aliat per a la nostra alimentació en les èpoques fredes. Tot i ser desbancat per la patata com a tubercle per antonomàsia, el nap pot ser important a la nostra cuina. 

 

El nap conté Vitamina C, especialment a les seves fulles. També aporta Vitamina B9, Provitamina A i Calci. En tots els casos les fulles del nap són riques en aquests nutrients que ajuden a millorar el funcionament de l'organisme. Per tot això el nap té propietats antioxidants i ajuda a prevenir l'envelliment. A més, regula la funció intestinal. 

 

A l'hora de comprar naps, tria les peces petites o mitjanes, de pell llisa i ferma i que pesin. Les fulles han de ser verdes i llises. Si vols aprofitar les fulles, talla-les en arribar a casa i guarda-les separades de l'arrel. Aquestes es poden consumir com si fossin espinacs. 

 

Us deixem una interessant recepta del Restaurant Capritx de Terrassa on el nap és protagonista d'una proposta de primera. http://www.proximicat.com/pub/nap-blanc-confitat-amb-cigrons/18


HORARIS: de dilluns a divendres de 13h a 19h. | Copyright Mercavallès 2016