Espinacs, múscul verd


2013-12-05

Aquesta hortalissa típica de les èpoques fredes és bàsicament aigua (en un 92% de la seva composició) però tot i això compta amb una gran quantitat de fibra (1,8%), proteïnes (2,5%) i una llarga llista de vitamines i minerals beneficiosos per l'organisme. Conté vitamina A, vitamina C, vitamina B i vitamina K. A més, magnesi, potassi, fòsfor i és una gran font de ferro. 

 

A l'hora de seleccionar els espinacs, has de triar els que tenen un color verd més intens, brillant i uniforme. Les fulles han de ser llises i fresques. Destria les que tenen taques grogues o vermelles perquè poden ser causa de fongs. L'espinac no és gaire durador, així que intenta consumir-lo el més aviat possible. 

 

Cuina-les sempre amb una mica d'oli, ja que així s'absorbiran millor alguns nutrients. Són una hortalissa que es pot menjar crua, bullida o saltejada i forma part de moltes receptes com ara en remenats o truites. Com a exemple, aquesta recepta d'espinacs en un remenat amb gambons i alls tendres: http://www.recetasdemama.es/2008/10/revuelto-de-ajetes-espinacas-y-gambones/ 


HORARIS: de dilluns a divendres de 13h a 19h. | Copyright Mercavallès 2016