La fruita que més agrada


2013-10-25

Si preguntem als més petits de la casa, segur que hi ha unanimitat en dir que la mandarina és la seva fruita preferida. Aquest petit fruit taronja és dolç i carnós i molt fàcil de menjar, per això agrada tant.

 

La mandarina és un fruit amb un alt contingut en vitamina C (30 mg per cada 100 g d'aliment). Es tracta d'una vitamina bàsica per l'organisme per les seves propietats antioxidants i ajuda en processos infecciosos com refredar i grips, tant comunes en aquesta època de l'any. 

 

Per triar mandarines dolces i saboroses heu de seguir alguns senzills consells: la pell ha de ser tova però no estar arrugada i ha d'estar ben enganxada als grills. Els exemplars han de tenir la pell uniforme i sense taques ni cops. Fixa't més en l'olor que desprenen que no pas en el color de la pell. Si l'olor és dolça i intensa és que es troba en el seu punt òptim de maduració.

 

A més de crues, les mandarines es poden fer servir en macedònies, gelats, salses per a carns, etc. I en podeu aprofitar fins i tot la pell, com podeu veure en aquesta recepta: http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2011/01/16/bombons-de-mandarina-i-xocolata/

 


HORARIS: de dilluns a divendres de 13h a 19h. | Copyright Mercavallès 2016