Figues, aroma i dolçor natural


2013-07-26

La figa és un fruit petit i arrodonit que pren diferents colors en la seva pell externa: liles, negres, verds... Però el seu aroma i la seva textura i dolçor el fan fàcilment reconeixible com un dels fruits desitjats de l'estiu. 

La figa és una fruita composada en un 80% d'aigua i un 12% de sucre, pel que és una fruita altament calòrica però saludable. Contenen una gran quantitat de fibra i minerals com potassi o calci. A més aporten vitamina B i C. 

Per a triar els millors exemplars heu de buscar: un color uniforme i viu, fruits grossos, fins i tot si presenten algun tall i supuren per la tija i d'olor dolça i suau. Vigileu amb els que tenen una olor àcida o fermentada. 

Les figues crues són una autèntica delícia pel seu gust i la seva textura tendra i carnosa. Però alhora es tracta d'una fruita que admet tot tipus de coccions i que pot servir tant per a decorar postres com per a fer de contrapunt en plats de carns vermelles o aus. A més, les podeu conservar en almívar o fer-ne melmelada. 

Aquí teniu un bon exemple de pastís saborós i ple de fruites com les figues: http://www.etselquemenges.cat/receptes/cuinera-montse-vallory/pastis-rapid-de-fruites/


HORARIS: de dilluns a divendres de 13h a 19h. | Copyright Mercavallès 2016