El llegum que sembla verdura


2013-07-18

A la primavera i l'estiu ve de gust menjar productes frescos que no aportin gaires greixos i que siguin de fàcil digestió. Per això la mongeta tendra és un dels productes estrella en tota mena d'àpats.

 

La mongeta tendra compta amb molt poques calories (unes 30 kcal per 100 grams) i el seu pes està compost en un 90% d'aigua. A més, conté una gran quantitat de fibra i vitamines com la provitamina A o la vitamina C i altres components com potassi o calci, molt saludables per a l'organisme. 

 

Per triar una bona mongeta és important seleccionar les de color més brillant i uniforme. La mongeta ha de ser tersa i podeu comprovar la seva frescor unint les dues puntes: si es trenca, bon senyal. 

 

La cocció ideal de la mongeta tendra és bullint en aigua amb sal durant 10-12 minuts, per tal que no es panseixin ni perdin en excés el seu color. També les podeu coure en aigua bullint durant 4 o 6 minuts i després posar-les en aigua freda per a conservar-les al dente.

 

Aquí teniu una recepta fresca per aquests dies de calor intensa: http://blogs.elpais.com/el-comidista/2013/07/ensalada-de-patatas-judias-verdes-y-sardinas.html


HORARIS: de dilluns a divendres de 13h a 19h. | Copyright Mercavallès 2016